Liefde en een geordende financiën

door Danitia | 8 november 2021 | Relatie

Hoe om te gaan met jouw liefje die het belang van een geordende financiën (nog) niet inziet?

Ik krijg zo nu en dan de vraag van vrouwelijke klanten die een relatie hebben met hun partner waarbij de verhouding toch wat scheef is op het gebied van de financiën. Je kunt denken aan dat degene die ik spreek wel haar financiën op orde wil stellen. Dus bereid is hier coaching voor te nemen, maar dat de partner hier helaas niet klaar voor is (om wat voor reden dan ook).

Je kunt je afvragen of de coaching dan zal slagen. Ik geloof dat de coaching tot op zeker hoogte zal slagen als het gaat om de persoonlijke financiën en gedeelde vaste lasten.

Ik zeg liever iets dan helemaal niets. Vaak gebeurt het ook wel dat de partner het nodig heeft om resultaat te zien. Dus als jouw partner ziet dat jij jouw financiën onder controle hebt, je bezig bent om jouw financiële doelen te realiseren, dan zou het heel vreemd moeten lopen dat jouw partner niet geïnspireerd raakt om ook met zijn/haar eigen financiën aan de slag te gaan. Het vergt wel begrip, geduld en een lange adem.

De mindset kun je niet in één nacht veranderen. Jouw partner heeft ook zijn/haar eigen geldrelatie en bepaalde overtuigingen over geld en zal dus ook de tijd ervoor moeten krijgen om hiermee aan de slag te gaan. Op het moment dat jullie op één lijn zitten, dan kun je plannen en doelen opstellen waar jullie gezamenlijk voor gaan. Tot die tijd zullen jullie de financiën uit elkaar moeten trekken. Met andere woorden jij jouw gedeelte en je partner zijn/haar gedeelte waarvoor gezorgd moet worden.

Hoe kun je alsnog proberen om het proces van jouw partner een handje te helpen?

  • Speel openkaart en neem jouw partner mee in jouw financiële reis. Dus het moment dat je besluit wat te gaan doen aan jouw financiële situatie. Het aflossen van schulden tot aan het sparen en uiteindelijk kunnen investeren.
  • Neem jouw partner mee in het proces wat de kracht van elke euro is. Door te sparen of te investeren laat jij jouw geld groeien. Cijfers liegen niet en is de ultieme social proof voor jouw partner.
  • Blijf communiceren, blijf in contact met elkaar en ik zeg altijd tegen mijn klanten: Jij kent jouw partner het best en weet wanneer je dit soort gevoelige onderwerpen het beste kunt bespreken.

Heb je een partner die van communiceren houdt of hiervoor open staat, dan kun je een money-date inplannen. Op die dag gaan jullie het hebben over jullie huidige situatie en waar jullie graag naartoe willen. Wat is hiervoor nodig en hoe gaan jullie dit aanpakken.

Merk je dat je een partner hebt waar geen land mee te bezeilen valt, wat je ook probeert, moet je jezelf afvragen hoe jij jouw toekomst ziet. Kies je voor jouw financiële situatie waar je momenteel in zit, dan zul je je erin moeten berusten dat het is wat het is. Zo niet dan denk ik dat je zelf wel weet wat het beste voor jou en je toekomstige zelf is. Mijn bemoediging voor jou is: Cijfer jezelf nooit weg. Jij en je dromen mogen er zeker zijn ;).

Succes, you got this!

Andere interessante blogs

Lancering Budget met Danie

Op 1 september 2020 stond de lancering van Budget met Danie gepland. De afgelopen periode heb ik hier naartoe gewerkt. Het waren veel korte nachten...

Lees meer

7 ideeën voor een leuke & betaalbare Valentijn!

Veel mensen hebben iets tegen het concept ‘Valentijnsdag’, omdat deze dag op één of andere manier toch van mensen vraagt om extra te spenderen. Men...

Lees meer

Alles wat je moet weten over budgetteren!

Het woord ‘budget’ roept vaak van alles op bij mensen. Men maakt zich zorgen dat ze worden gedwongen om te bezuinigen of hun ‘lifestyle’ moeten...

Lees meer

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

© Copyright 2024 Budget met Danie | Privacy Statement | Cookiebeleid | Algemene voorwaarden