Veelgestelde vragen

Wat doet een budgetcoach of wat houdt het in?

Budget met Danie helpt jou om zelfstandig de persoonlijke financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Ik ga met jou in gesprek over wie je bent en bespreek met jou de huidige financiële situatie en waar je graag naar toe wilt werken. Verder zal ik met jou werken aan jouw mindset, gedrag en vaardigheden, omdat er veel meer bij komt kijken dan enkel het geven van tips en of adviezen. Ik coach mijn klanten vanuit een doel- en krachtgerichte benadering. Bij het doelgericht coachen draait het met name om het behalen van bepaalde doelen. Bij het krachtgericht coachen ligt de focus vooral op wat je kan en niet de beperkingen. Ik heb een achtergrond in de psychiatrische hulpverlening, waardoor deze ervaring en kennis terug komt in mijn coaching. Daarbij staat het werken vanuit je kracht centraal. Deze methode zorgt er niet alleen voor dat je inzicht krijgt in jouw patronen, maar het zorgt ervoor dat je blijvend in jouw kracht gaat staan. Er vindt gegarandeerd een duurzame verandering plaats in jouw financiële gedrag en financiële persoonlijkheid.

Wat is een geldstrategiesessie?

Een geldstrategiesessie is een gesprek waarin wij elkaar kort leren kennen en kijken of er een klik is. Het is een gesprek dat online zal plaatsvinden. Tijdens dit gesprek kun je 30 minuten sparren over jouw financiële situatie, waarin ik een duidelijk beeld krijg van jou, je financiën, wensen en behoeften. Verder krijg ik inzicht in welke kansen en mogelijkheden er voor jou liggen, zodat je de resultaten gaat behalen en het leven kunt gaan leiden die je voor ogen hebt.

Wanneer is budgetcoaching niet direct raadzaam?

Op het moment dat er sprake is van een crisissituatie. Denk bijvoorbeeld aan een uithuiszetting. Of als er sprake is van problematische schulden. Problematische schulden zijn schulden die niet in 36 maanden afgelost kunnen worden. Hiervoor dient het schuldhulpverleningstraject te worden gestart.

Wanneer is budgetcoaching effectief?

Budgetcoaching is effectief als de klant vooruitgaat, dus als de klant beter in staat is om zijn of haar financiële situatie onder controle te houden. Wanneer het traject geslaagd is, hangt af van de klant en de nagestreefde doelen. In sommige gevallen is alleen stabilisatie mogelijk en zal er altijd een vorm van budgetcoaching nodig zijn. Hierbij kunnen mijn diensten ten alle tijde geraadpleegd worden.

Voor wie is budgetcoaching?

Voor iedereen die merkt moeite te hebben om de financiële huishouding op orde te krijgen en te houden. Denk bijvoorbeeld aan geldtekort aan het einde van de maand om de rekeningen op tijd te kunnen betalen. Om verdere problemen te voorkomen is het raadzaam om op tijd een Budgetcoach in te schakelen. Daarnaast is budgetcoaching ook voor mensen die (nog) geen financiële problemen hebben, maar wel een goed overzicht en inzicht willen hebben van hun financiële situatie.

Hoe lang duurt een coachingstraject?

Een coachingstraject verschilt per persoon en situatie. Bij Budget met Danie kijk ik naar jouw behoefte en hulpvraag. Samen zullen wij kijken naar jouw financiële doelen, mindset, gedrag en vaardigheden. Hierna kan ik jou een indicatie geven over de duur van het coachingstraject. Dit kan variëren van een tot meerdere afspraken.

Waarom betalen voor een budgetcoach als ik financieel zoekende ben?

Deze vraag wordt vaak gesteld, omdat ik een Budgetcoach ben die gespecialiseerd is in het helpen van mensen met betrekking tot hun financiën en of administratie. De reden waarom mensen moeten betalen voor hulp met hun financiën of administratie is, omdat men er niet zelf uitkomt na een eigen zoektocht.

Dus de echte vraag zou moeten zijn: Waarom zou je niet betalen voor hulp bij jouw financiën? Net zoals een personal trainer of diëtiste er voor jouw gezondheid is, zo is er ook de Budgetcoach die samen met jou aan de slag gaat voor het creëren van een goede balans en een financiële gezonde situatie.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?