7 ideeën voor een leuke & betaalbare Valentijn!

door Danitia | 14 februari 2022 | Ideeën

Veel mensen hebben iets tegen het concept ‘Valentijnsdag’, omdat deze dag op één of andere manier toch van mensen vraagt om extra te spenderen. Men vindt dat liefde niet in geld of cadeaus uit te drukken is en je elke dag wel je liefde aan elkaar laat zien. Anderen zien het juist als een extra dag in het jaar waarop je je geliefde(s) in het zonnetje kan zetten. What’s wrong with showing some extra love?

Naast dit alles kun je je natuurlijk afvragen hoe groot het cadeau moet zijn en hoeveel je wilt (kan) spenderen, maar het feit blijft dat je geld zal uitgeven. Dit is niet erg wanneer je het kan permitteren en of een Valentijnsdag-budget hebt (gecreëerd). Dit om te voorkomen dat je geld uitgeeft waar je eigenlijk geen budget voor hebt en je je maandbudget hierdoor overschrijdt.

Merk je nu (terwijl je dit leest) dat je geen ruimte hebt voor grote uitgaven in jouw huidige budget of ben je vorig jaar vergeten om van Valentijn een spaardoel te maken of ben je sinds kort aan het daten met een geweldige persoon en overvalt het je? Don’t worry I got you! 

Waar ik het met velen mee eens ben, is dat Valentijn geen dag moet zijn waar je jezelf onnodig op kosten jaagt. Valentijn is de dag van de liefde en het moet leuk blijven. Hiervoor deel ik 7 ideeën hoe je een leuke en betaalbare Valentijn kan vieren:

Geld in je (maand)budget

Kijk goed naar de uitgaven die je niet opmerkt, de kop koffie op weg naar je werk, of je ontbijt en of lunch die je elke dag koopt. Al het geld loopt op een gegeven moment op. Je zult zien hoeveel je daadwerkelijk kunt besparen door deze ‘luxe’ een paar weken weg te laten.

Extra aflossen

Deze tip is niet super romantisch, maar wel goed voor jouw financiën en het gaat om het gebaar. Hebben jij en je partner schulden? Maak dan het geld wat je zou spenderen aan Valentijn over naar elkaar, zodat er extra afgelost kan worden aan schulden.


Schrijf jouw liefdesbrief

Go Romeo & Juliet deze Valentijn. Schrijf een liefdesbrief aan elkaar over jullie mooie momenten samen of schrijf op hoeveel jouw partner voor jou betekent. Lees dit aan elkaar voor terwijl jullie leuk gekleed zijn met wat kaarsjes in de ruimte en sfeermuziek op de achtergrond ;).


Maak een leuk ontbijt of lunch

Maak een ontbijt of lunch voor jouw partner met wat je in huis hebt liggen. Misschien zal je extra creatief moeten zijn. But hey though love, you got this!


Mini-spa in huis

Deze tip is voor de badliefhebbers. Creëer een mini-spa in huis. Steek wat kaarsjes aan, laat het bad vollopen met schuim (zeep) en eindig met een koppels massage ;).

Zorg voor een leuke filmavond!

Niets verslaat een leuke en cozy filmavond. Zorg voor wat dekens, kaarsjes, wat popcorn en zet een favoriete film van jouw geliefde op of kies een film uit die jullie beiden graag willen zien. Sluit de avond vervolgens goed, warm en gezellig af.


Verschuif Valentijn

Stel voor om Valentijn een week later te vieren wanneer de prijzen van Valentijnsartikelen weer redelijk zijn. Of je kunt de cadeaus en kaarten van volgend jaar alvast inslaan wanneer de artikelen afgeprijsd zijn.

Er zijn natuurlijk nog meer leuke en creatieve ideeën, maar ik wilde graag de low-budget ideeën met jou delen. Leef je uit binnen jouw budget en maak er een mooie Valentijn van.

Happy V-day!

Andere interessante blogs

Hoe blijf je financieel gemotiveerd?

Dit is een vraag die ik zo nu en dan terugkrijg van mijn klanten. En ik begrijp deze vraag maar al te goed. Vooral nu...

Lees meer

7 ideeën voor een leuke & betaalbare Valentijn!

Veel mensen hebben iets tegen het concept ‘Valentijnsdag’, omdat deze dag op één of andere manier toch van mensen vraagt om extra te spenderen. Men...

Lees meer

Speech: mijn persoonlijke reis naar budgetcoach

Goedenavond iedereen, welkom bij de lancering van Budget met Danie. Even een korte introductie, voor de mensen die mij nog niet kennen: mijn naam is...

Lees meer

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

© Copyright 2024 Budget met Danie | Privacy Statement | Cookiebeleid | Algemene voorwaarden